این یک حس طبیعی است که ما دوست داریم روی چیزی که متعلق به خودمان است کار و تلاش کنیم، داشتن وبسایت نیز یکی از آن علاقهمندیهاست و در بعضی مواقع مثل راهاندازی بخش آنلاین کسب و کار یک ضرورت است. اما "راهاندازی یک وبسایت خوب" نیاز به زمان، دانش و بودجه کافی دارد فلذا قبل از ایجاد یک وبسایت بایستی زمان مناسبی را به تحقیق و یادگیری دانش فنی لازم اختصاص دهیم چراکه وب شما به عنوان هویت آنلاینتان در مقابل مشتری خواهد بود و کسب و کار شما از این طریق قضاوت خواهد شد. طراحی وبسایت مناسب روی آینده شغلی شما با پتانسیلی که از یک بازار جدید در اختیارتان قرار میدهد تاثیرگذار خواهد بود به همین دلیل است که طراحی خوب و جامع بسیار هزینهبر است.
فلذا ما قصد داریم پارامترهای لازم برای "طراحی یک وبسایت" را با ذکر روشهایی برای صرفهجویی در هزینه ذکر کنیم، پس با ما همراه شوید.
۱- دامنه
نام دامنه هویت وبسایت است. همانگونه افراد بواسطه نام، شما را پیدا میکنند مشتری نیز با نوشتن نام دامنه در صفحه جستجوی موتورهای جستجوگر میتواند به وبسایت شما رسیده و با شما تماس بگیرد. این اولین و اساسیترین هزینه برای حضور آنلاین در بازار است. دامنه را میشود از طریق خدمات دهندههای مختلف و یا ارائه دهنده هاست ثبت و خریداری کرد. هزینه ثبت دامنه، هزینهای مستمر است چراکه بایستی آن را پس از مدت معینی تمدید کنیدت. میتوانید در ثبت دامنه از پسوندهای معمولی مانند com ، .in ، .us. و یا سفارشی مثل .office ، .hotel ، .online استفاده کنید توصیه میشود ضمن خرید افزونه اصلی com. افزونه های متداول مانند co.in، .in را برای جلوگیری از سرقت الحاقات و نام دامنه توسط شخص ثالث یا رقبا اجتناب کنید. خرید و فروش نام دامنه به یک دلالی بزرگ تبدیل شده است افرادی منفعتطلب با ثبت پسوندهای دامنه به کسب و کارهای موفق آسیب میزنند.
۲- WEB HOSTING
میزبانی وب قسمت اصلی وبسایت است. هاست مکانی است که به وبسایت ما از طریق آن از سرارسر جهان دسترسی خواهند داشت. میزبانی وب یک سرویس مبتنی بر سرور است که خود در یک سیستم عامل رایانهای، از طریق اینترنت متصل است. میزبانی وب مانند بورس کالا است. در بورس کالا، شرکتهای مختلف تجارت خود را بر روی یک پلتفرم واحد عرضه و تجارت میکنند، به همین ترتیب وبسایتهای مختلف خدمات خود بواسطه سیستم عامل سرورهای میزبان به نمایش عموم در میآورند و هویت خود را برای فروش کالا یا خدمات در بازار ایجاد میکنند. در صورت نداشتن بستر میزبانی وب، نام دامنه شما به تنهایی فایدهای ندارد. از بین تمام مؤلفههای مورد نیاز برای ایجاد یک وبسایت، میزبانی وب هزینهبرترین آنها است و منحصراً به ماهیت و نیاز شغل بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر میخواهید فروشگاه آنلاین بزنید، لازم است که از یک برنامه میزبانی وب مخصوص تجارت الکترونیکی با فضای ذخیره سازی بیشتر و درگاه پرداخت آنلاین استفاده کنید. به طور مشابه، برنامههای میزبانی متنوع با سیستم عاملهای متفاوت وجود دارد و همین امر با توجه به نیازهای شغلی شما توسط متخصصان آنها به شما عرضه میشود. توصیه میشود قبل از تصمیمگیری بر روی چندین سیستم عامل میزبانی تحقیق و مقایسه کنید.
۳- گواهی SSL
گواهینامه SSL گزینه امنیتی است که در حال حاضر توسط اکثر مشاغل استفاده میشود. استفاده از آن در فرآیند ساخت وبسایت اجباری نیست، اما مطمئناً در روزگاری که هک و سرقت اطلاعات و دادهها رایج است استفاده از آن ضروری است. گواهینامه SSL نوعی پرونده است که در درون وبسایت نصب شده است و آن را از باتها، ویروسها و هویتهای تقلبی موجود در سرورهای آنلاین محافظت میکند. گواهینامه SSL ارتباط مستقیمی بین سرورهای وب و مرورگرهای وب ایجاد میکند. در صورتی که قصد ایجاد یک وب سایت تجارتی را دارید، ضروری است، زیرا این امر به شما در محافظت از اطلاعات محرمانه مشتریان در هنگام خرید از سکوی خود و انجام پرداخت کمک میکند. پس از نصب موفق مجوز استفاده در داخل وبسایت پروتکل وب از HTTP به HTTPS تغییر کرده و با نماد قفل سبز رنگ کوچک در انتهای URL مشخص میشود و بیانگر این است که پرداخت در آن وبسایت بیخطر است.
۴- طراحی
این بخشی است که میتوانید در صورت علاقه با هنر خود کمی در هزینهها صرفه جویی کنید. هزینه طراحی وب بیش از حتی هزینه خدمات میزبانی است زیرا شامل جلسات کارشناسی و بررسی زیاد پیش از نهایی شدن طرح اصلی است. قیمتها در این زمینه به اندازه کافی عادلانه میباشد زیرا هنر و خلاقیت بسیار پرهزینه است، اما اگر وقت و تلاش کافی داشته باشید، میتوانید خودکفا باشید. میتوانید با استفاده سیستم عاملهایی مانند Wix و WordPress به راحتی وبسایت خود را با کشیدن و رها کردن و همچنین گزینه های سفارشی سازی تهیه کنید. Wix آسانتر از همه است زیرا میتوانید ترکیبات مختلف را برای وب سایت خود امتحان و بهترین گزینه برای کسب و کار خود را پیدا کنید از طرف دیگر، وردپرس دارای قالبهایی است که میتوانید بدون تغییر همانطور که هست استفاده کنید و تنها به ویرایش و تکمیل اطلاعات شغلی خود بپردازید. در صورت بروز مشکل میتوانید درخواست کمک کنید یا از یک طراح بخواهید کمکتان کند البته صبر شرط لازم طراحی است.
۵- توسعه و فنآوری
"توسعه وب" کار آسانی نبوده و تکنیکهای زیادی میطلبد که یکی از آنها کدگذاری است اگر از Wix ، WordPress یا سایر سیستم عاملهای مشابه استفاده کردید آنها مشخصات فنی لازم را در اختیار شما قرار میدهند اما در صورت نیاز به "نقشه سایت" XML مناسب، یا نیاز به Robots.txt برای وبسایت که پاسخگوی خزندههای موتورهای جستجو باشد شما بایستی حداقلهای فنی این کار را بدانید اما اگر پیش زمینه فنی ندارید حتما از یک متخصص کمک بگیرید زیرا نمیتوان این موارد را در "ساخت یک وبسایت حرفهای" نادیده گرفت.
۶- سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا، سیستمی است که شامل ابزارهایی برای مدیریت محتوا و گرافیک در وبسایت است. CMS کمک میکند تا محتوای خود را سازماندهی کرده و به موقع در همان قالب و بدون هیچ گونه تاخیری منتشر کنید. اجباری نیست اما توصیه میشود از آن برای سازماندهی و عملکرد صحیح وبسایت استفاده کنید. با این وجود میتوانید با انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای رایگان، هزینههای زیادی را کاهش دهید. میتوانید خدمات وردپرسی را انتخاب کنید که دارای یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است و تقریباً دارای همان ویژگیهای مشابه خدمات پولی هستند. شما میتوانید پس از موفقیت و توسعه تجارت، این خدمات را جداگانه انجام دهیدد. اگر وبسایت شما به سطح سفارشیسازی زیادی نیاز ندارد، تمهای وردپرس بهترین گزینه هستند.
۷- INTEGRATION SEO
امروزه انتخاب این سرویس بسیار مهم است زیرا دستیابی به اهداف راهاندازی وبسایت به آن بستگی داردی. سئو به عنوان یك كمك برای دستیابی به مشتریان از طریق موتورهای جستجو عمل میكند. اگر وبسایت مطابق با قوانین و الگوریتمهای موتور جستجو بهینه نشده باشد، رتبه بندی بالا و کسب رتبه دشوار است. چنانچه بخواهید از خدماتدهنده مستقل سئو استفاده کنید این کار برای شما هزینه زیادی خواهد داشت اما میتوانید از خدمات رایگان و یا ارزان سرویس دهندههای سئو مثل گوگل و افزونههای وردپرس مثل Godaddy ،wix و سایر سرویسدهندههای موجود استفاده کنید. بازار سئو بسیار پویا است و شما میتوانید از بستههای مختلف شرکتهای مربوطه استفاده کنید.
۸- تبلیغات
هر زمان که از یک وبسایت بازدید میکنید ، بیشتر از محتوای واقعی وبسایت از تبلیغات استقبال میکنید. تبلیغات برای صاحبان مشاغل منبع بزرگی از درآمد است. میتوانید با آژانسهای تبلیغاتی دیجیتال شریک شوید و برای وبسایت خود آگهی دهید. این کار آسان است و نیازی نیست که شما بخواهید حتما متخصصان SEM (متخصص بازاریابی الکترونیکی) این کار را انجام دهند. شما میتوانید از کارشناسان سیستم عامل میزبان کمک بگیرید و آنها شما را برای این امر کاملاً راهنمایی میکنند.
۹- نگهداری
نگهداری بخشی است که معمولا در در هنگام ساخت وبسایت توجهی به آن نمیشود یکی از بخشهای هزینهبر راهاندازی کسب و کار بخش نگهداری آن است که اغلب نادیده گرفته میشود..پس از ایجاد وبسایت کار به همین جا ختم نمیشود. به معنای واقعی، از آنجا شروع میشود. از آنجا که خودروهای ما به طور منظم به تعمیر و نگهداری نیاز دارند، در یک روش مشابه، وبسایت نیز به نگهداری منظم نیاز دارد. تعمیر و نگهداری شامل بروزرسانی الگوریتمهای موتور جستجو، بررسی لینکهای خراب، robots.txt ، تغییر مسیر، به روزرسانی مرتب نقشههای سایت و دانش بررسی سرعت وبسایت، خطاهای وبسایت، بروزرسانی سیستمهای نرم افزاری، بررسی آنتی ویروسها در سیستم، تهیه نسخه پشتیبان وبسایت و غیره اگر این کار به صورت روزانه انجام نشود، وبسایت حتی پس از انجام کلیه کارهای مربوط به سئو و بازاریابی، عملکرد خوبی نخواهد داشت نگهداری از وبسایت ضروری است و باید بدون فکر دوم روی آن سرمایه گذاری شود.
شما میتوانید یک توسعه دهنده استخدام کنید که به همراه تعمیر و نگهداری، بهینه سازی موتور جستجو، امور رسانههای اجتماعی از امور فنی وبسایت نیز مراقبت کند. توسعه دهنده میتواند کل وبسایت از مرحله توسعه تا مرحله نگهداری نهایی را پایش و مراقبت کند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که وبسایت را مطابق نیاز خود طراحی کنید. در برخی موارد، توسعه دهنده مسلط به مفاهیم اساسی طراحی است و به شما در ساختن یک وبسایت ضروری حرفه ای برای تجارت کمک میکند.
در پایان لازم به ذکر است اگر همه چیز به درستی و با دقت انجام شود، نتایج رضایتبخشی به همراه خواهد داشت.انشاءالله
مطالب پیشنهادی:
برای طراحی وب کدامیک مناسب است Flash ، HTML5 یا Javascript؟